Om oss

Anders ”Otto” Hall

omoss1
Japp de är jag!

Sjunger, spelar gitarr, skriver en del texter, gillar allt från gamla Shadows-låtar till, gamla fina schlagers, goa country låtar, det finns så mycket bra musik.

Intresse utöver musiken för min del, är väl veteranbilar, min Volvo PV- 56 årsmodell, en härlig sommardag, att ta sig en ”runda”, och njuta, av vårt vackra land, en tur ut till underbara sommarstället, då är det sommar!

Började tidigt att spela, i ett band som hette: Annica & LADS, en röd Höfner-gitarr, då lekte livet. Efter det, så fick jag chansen i bandet Canders, med sjuttiotalets dansbandera, det var mycket resor, och massa lärorika år, som gjorde att man utvecklades både som person, och speleman, och glädjen, få börja spela in skivor, i den anrika Decibel-studion i Stockholm, med herr Anders Oredsson, vid mixern och sedan till Platina-studion i Göteborg, och Alf Pilnäs, hans jobb med vår första platta, som följdes av flera skivor, vilka upplevelser vi hade, i parker, logar, och krogar, det var en härlig tid, där jag träffade en klaviaturspelare som hette Anders Lundberg, redan i mitten på åttio-talet, började vi skriva lite låtar, men Anders, och våra vägar skiljdes, för att sedan korsas, när han på nytt några år senare blev Smålänning! Då började vi skissa på det som senare blev Gott & Blandat.

Där kunde allt tagit slut, i varje fall för min del. Jag råkade ut för en olycka på min arbetsplats, som var nära att kosta mig livet, men som ett under, så fick jag en chans till i livet, eller hur man nu skall uttrycka det? Vi kunde trots den svåra brännskada, som jag råkade ut för, fortsätta vår verksamhet, och här står vi i dag, njuter av att spela, sjunga, och få träffa en härlig publik!!

Vid pennan Anders ”Otto” Hall!

omoss2

Anders Lundberg

omoss4

En glad speleman som har haft musiken vid sin sida sedan tioårsåldern. Det hela började i kommunala musikskolan med blockflöjt, gitarr och piano. Piano blev mitt instrument och det ledde så småningom in mig i dansmusikens värld.Som femtonåring startade jag och mina skolkompisar ett lokalband och fick efter en tid spelningar både i Småland och landskapen runt omkring. Detta var en trevlig, spännande samt lärorik tid.1977 tog jag steget från lokalbandet till ett heltidsband ifrån Nybro som hette KENNYS. Flytta ifrån Hjältevad ( där jag för övrigt är född och uppvuxen ) ner till Nybro, bodde där i fem år sedan gick flyttlasset tillbaks igen. Börja åter i ett lokalband och träffa där ”Otto” som jag faktiskt lärde känna redan på högstadiet i Mariannelund. Vi spelade tillsammans under fyra år och trivdes bra i varandras sällskap.

Dock blev suget efter att få spela på heltid åter starkt, vilket förde mig ut på nya musikaliska upplevelser. Det blev ytterligare nio år med band som Tåbbes, Smajl och inte minst SALUT. Tiden i Salut var väldigt givande, vi gjorde ett antal livesändningar i radions ”I afton dans” samt olika tv-program både i Sverige och Norge. En stor händelse för oss var att få medverka i det då populära tv-programmet Café Norrköping, direktsänd tv på bästa sändningstid, KUL!!! Vi hade också turen att i konkurrens med hela svenska dansbandseliten få vinna tävlingen Höstens melodier på Berns 1992.

Efter 14 års heltidsturnerande och i snitt 160 spelningar om året så beslöt jag mig för att sluta, men något år senare så återkom suget efter att få spela inför publik. Detta ledde till att vi 1996 startade duon Gott och Blandat. Där får jag hålla på med musik på en lagom nivå samt möta en underbar publik, allt detta tillsammans med min bästa vän nämligen Anders ”Otto” Hall.

omoss3